• Landkaart Bali
  • Bali
 

Route en bezoekersinfo Lion King Bali weeshuis

Lion King Bali weeshuis (lokale naam: Yayasan Simpang Tiga)

Jalan Nusa Indah 14 B

Singaraja - Bali

 

Bezoek weeshuis

 

U bent van harte welkom om ons te bezoeken. Graag horen we (enkele dagen) van te voren welke middag (maandag t/m vrijdag), jullie langs willen komen, zodat we niet elders op Bali zijn. Bezoek is voor iedereen, inclusief bekenden, alleen mogelijk via afspraak. In het weekend heeft het weeshuis een zeer druk schema, dus liever alleen doordeweeks in de middag, na 1 uur. Rond half twee komen de meeste kinderen uit school. Het is niet mogelijk om ons 'op de bonnefooi' te bezoeken.

 

Voor alle gasten (ook voor bekenden) het verzoek om ons altijd even (enkele dagen van te voren) een Email te sturen: fm.bali@hotmail.com

 

Of u kunt Marinka een SMS sturen (niet bellen) op +628123956005. Bij geen reactie, altijd Emailen. Liever alleen bellen indien uw chauffeur het weeshuis toch niet kan vinden.  

 

HET LION KING BALI WEESHUIS WERKT NIET MET VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRES. WE WERKEN ALLEEN MET INDONESISCHE STAF EN ONZE EIGEN STUDENTEN, DIE O.A. DE TAAL, CULTUUR EN WERKWIJZE KENNEN. DE KINDEREN HEBBEN REEDS EEN ZEER DRUK SCHEMA. BEZOEK OP AFSPRAAK TIJDENS WERKDAGEN IS ALTIJD WELKOM.


Kleding en info

In het zuiden van Bali zijn de Balinese mensen gewend aan toeristen (en hun strandkleding). In het noorden van Bali en in de rest van Indonesië stellen alle mensen het zeer op prijs als alle buitenlandse gasten (inclusief tieners) normaal fatsoenllijk gekleed gaan, ondanks de warmte, zoals de Balinezen zelf. Draag daarom alstublieft géén topjes, korte rokjes / korte broekjes tijdens uw bezoek aan het Lion King weeshuis, om ongemakkelijke situaties te voorkomen. We hopen ten zeerste dat u(w gezin) rekening wilt houden met dit cultuurverschil, tijdens uw visite aan ons weeshuis en een eventueel marktbezoek. Het zal jullie respect opleveren van de lokale bevolking, wat een groot goed is. Naast een eventueel gezamenlijk bezoekje aan de markt, kunnen we geen tripjes/evenementen met gasten en onze kinderen organiseren. Tevens kunnen gasten niet overnachten in het weeshuis. Op het weeshuis complex is het binnen- en buiten verboden te roken. Alvast bedankt.
 

 

 

map jalan nusa indah

 

 Routebeschrijvingen

 

Vanuit het zuiden via Bedugul


Je rijdt vanaf de bergen via de stadspoort Singaraja binnen. Niet veel later kom je bij de 'pasar Buleleng' aan, met een kruispunt met een olifant standbeeld. Sla af naar links (langs het museum), dit is de Jalan Veteran. Na ongeveer driehonderd meter heb je het volgende grote kruispunt met een standbeeld van een leeuw met vleugels. Sla voor het standbeeld af naar rechts. Dit is de Jalan Ngurah Rai. Deze weg loopt af richting zee. Rij voorbij de Hardys supermarket en sla vlak daarna af naar links. Dit is de Jalan Udayana een weg met een middenberm met beplanting. Na tweehonderd meter heb je aan je rechterhand een groot vierkant cremekleurig gebouw. Dit heet de GOR (gedung olah raga, oftewel de sporthal). Vlak hierna heb je onze straat, de Jalan Nusa Indah. Sla af naar rechts, de Jalan Nusa Indah in (zie foto). In de bocht heb je warung Templar. Sla in de hoek met de warung naar rechts af en 3 meter erna, direct naar links, de 'gang' (brede steeg) in. Deze gang is groot genoeg voor een busje. Je kunt parkeren bij het weeshuis.


Let op: vanuit het zuiden (Sanur of Kuta) is het drie uur rijden naar ons weeshuis.

 

Lion King bord vanaf Jalan Udayana (naast GOR) richting Jalan Nusa Indah.

Lion King Bord vanaf Jalan Udayana (50 meter naast GOR) richting Jalan Nusa Indah.

 

Lion King bord gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Lion King bord bij Gang Jalan Nusah Indah, naast de warung.

 

Vanuit Lovina

 

Je rijdt vanuit Lovina via de hoofdweg, Jalan Seririt-Singaraja, Singaraja binnen. Blijf doorrijden tot na het standbeeld van de boer met de 4 runderen. Dit is de Jalan Ahmad Yani. Rij door tot de stoplichten, sla rechtsaf de Jalan Dewi Sartika Utara (een weg met begroeide middenberm). Sla de tweede weg van de Jalan Dewi Sartika af naar links (zie foto hieronder). Dit is de Jalan Nusa Indah. Rij door tot in de hoek (warung Templar). Sla na deze warung af naar links, de 'gang' (brede steeg) in. Deze gang is groot genoeg voor een busje. Je kunt parkeren bij het weeshuis.

 

Vanuit Lovina is het twintig minuten rijden naar ons weeshuis.

 

Lion King bord bij Jalan Dewi Sartika Utara richting Jalan Nusa Indah.

Lion King bord vanuit Jalan Dewi Sartika Utara, met links onze Jalan Nusa Indah.

 

Lion King Bord bij gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Lion King bord bij gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Welkom bij ons Lion King Bali weeshuis.

 

Marktbezoek

Regelmatig krijgen we van gasten de vraag "Wat kunnen we voor de kinderen doen?" Onze grootste kostenpost is voedsel, dus een donatie in de vorm van voedsel, is het weeshuis enorm mee geholpen. Indien u dit wenst, zal Marinka samen met enkele weeshuiskinderen en de staf (Charles & Ayu) jullie meenemen naar de grote markt, die 24/7 open is. Jullie kunnen aangeven wat jullie wensen zijn; wij zijn met alles blij - van een doos appels bij de fruitgroothandel vandaan tot balen rijst. De markt is een geurige en kleurige belevenis, waar jullie prachtige foto's kunnen maken van manden vol specerijen en fruit. 

We hebben altijd behoefte aan rijst, mie, olie, fruit, groenten, kip, eieren, tahu/tempeh, vis en als traktatie dozen met zakjes (Lays) chips of (Magnum) ijsjes. 

Tijdens jullie bezoek zien jullie direct waar jullie donatie naar toe gaat.

Met de maandelijkse giften die we ontvangen uit NL, wordt ook op gelijke wijze voedsel gekocht en tevens schoolgelden & kleding betaald. Jullie zouden kunnen overwegen om het Lion King Bali weeshuis maandelijks te sponsoren, zodat er meer financieel stabiliteit komt en we uiteindelijk meer wezen kunnen helpen.

Indien jullie ons project willen steunen dan kunnen jullie de bijdrage overmaken op:
 
Girorekening 9024484 / IBAN: NL77 INGB 0009 0244 84
t.n.v. Stichting Lion King Bali  
Alie Postmastraat 19
1742 SR  Schagen

Onze stichting heeft de ANBI status, zodat de giften kunnen worden opgevoerd voor belastingteruggave. Ook is het mogelijk om uw bijdrage online over te maken direct via PayPal.

marktbezoek

 

Dingen meebrengen vanuit Nederland

Goed werkende laptops met een niet al te oude processor, zodat studenten het nog in hun studie kunnen gebruiken.

Nieuw ondergoed, tiener BH's (70/75 A/B/C), Witte, blauwe, zwarte onderhemdjes M, L, XL voor tienerjongens. Normale onderbroeken (zonder motief) in alle maten (van 12 tot 20 jaar). We hebben momenteel meer jongens dan meisjes.

Mooie (cijfer) ballonnen en harmonica slingers.

Macadamia noten, Pecan noten, Nederlandse borrelnoten, Peper pinda's, Paranoten, alle soorten (Aldi) chocola en chocolade paaseitjes. Koek: roze koeken en stroopwafels. Indonesische noten, chocola en koek zijn van slechte kwaliteit.

Bolletje volkoren of spelt beschuit, Wasa sesam crackers, Unox runder rookworst.

Koningsvogel Sambal badjak en Koningsvogel Surinaamse sambal.

Vanaf Schiphol na de douane: stuk ingesealde (Goudse) kaas en grootverpakking stroopwafels (19,95 Euro). Geen drop, dat lusten veel kinderen niet.

Herbruikbare (AH) supermarktboodschappentassen

De kinderen hebben echt genoeg sport-, spel- en schoolspulletjes. Gelieve geen dingen opsturen, want dat komt niet aan.

Indien u vragen heeft, kunt u Marinka mailen:  fm.bali@hotmail.com

Hartelijk dank namens onze Lion King Bali kinderen en staf