• Happy Birthday
  • dansje
  • lion king teens carrefour singaraja
 

Contact Lion King Bali weeshuis

Stichting Lion King Bali

Alie Postmastraat 19

1742 SR  Schagen

Tel.    : 0224-292612

KvK registratie 37096053 

 
Voorzitter: Gerrit Jan Knoeff

Secretaris: Estrelita Knoeff-Portier

Penningmeester: Inge Kremers-Buscop

Voor vragen aan het stichtingbestuur:  

lionkingbali@hotmail.com

ANBI STATUS PER 1 JANUARI 2009!

 

Vragen aan Marinka en Frankie op Bali:

fm.bali@hotmail.com

HET LION KING BALI WEESHUIS WERKT NIET MET VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRES, ZELFS NIET GEDURENDE EEN DAG. WE WERKEN ALLEEN MET INDONESISCHE STAF EN ONZE EIGEN LION KING STUDENTEN, DIE O.A. DE TAAL, CULTUUR EN WERKWIJZE KENNEN. DE KINDEREN HEBBEN REEDS EEN ZEER DRUK SCHEMA. DONATEURS KUNNEN ONS BEZOEKEN OP AFSPRAAK, ZIE BEZOEKERS INFO.

We kunnen geen tripjes / evenementen organiseren met gasten en onze kinderen. Bezoek tijdens schoolvakanties is niet mogelijk. Tevens kunnen gasten niet overnachten in het weeshuis of nogmaals in dezelfde periode op bezoek komen en kan het weeshuis geen groepen ontvangen; dit om de rust en privacy van de kinderen en staf te waarborgen. De kinderen hebben hun eigen dagelijks ritme, zoals huiswerk maken, meehelpen met koken / schoonmaken of een middagdutje doen en zullen daarin niet gestoord worden. Op het weeshuis complex is het binnen- en buiten verboden te roken en foto's en video's op (sociale) media te plaatsen. Alvast vriendelijk bedankt voor uw begrip & medewerking.

NB: Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Frankie en Marinka Portier. Lees eerst graag Bezoekers Info door indien u langs wilt komen, of vragen wilt stellen.

 

 

 

Bezoek (inclusief bekenden) is alleen mogelijk op afspraak via Email, nooit via staf of kinderen. Bezoek zonder afspraak met Frankie en Marinka (datum en tijd), is niet mogelijk. 

 

HET LION KING BALI WEESHUIS KAN NIET EN ZAL NIET WERKEN MET VRIJWILLIGERS, STUDENTEN OF STAGIAIRES, OOK NIET GEDURENDE EEN DAG. WE WERKEN ALLEEN MET INDONESISCHE STAF EN ONZE EIGEN LION KING STUDENTEN, DIE O.A DE TAAL, CULTUUR EN WERKWIJZE KENNEN. ONZE KINDEREN HEBBEN REEDS EEN DRUK SCHEMA.

 

 

BEZOEK WEESHUIS
 

Donateurs zijn van harte welkom om ons te bezoeken, alleen op afspraak. Graag horen we via Email ruim van te voren welke middag (maandag t/m vrijdag), jullie langs willen komen, zodat we kunnen kijken of bezoek mogelijk is in die periode. Bezoek is voor iedereen, inclusief bekenden, alleen mogelijk via Email afspraak (dag en tijd) met Frankie & Marinka. In het weekend en in de namiddag/avond heeft het weeshuis een zeer druk schema; bezoek kan dus alleen doordeweeks in de middag, na 1 uur. Rond half twee komen de meeste kinderen uit school.

 

Voor alle gasten (ook voor bekenden) het verzoek om ons dus altijd even (zeker enkele dagen van te voren) een Email te sturen, om te kijken of het bezoek mogelijk is: fm.bali@hotmail.com

 

Alle (bezoek) communicatie loopt uitsluitend via Email van Frankie en Marinka en niet via berichtjes van chauffeurs of via onze staf, geen uitzonderingen.

 

We kunnen geen tripjes / evenementen organiseren met donateurs en onze kinderen. Een dagje op bezoek/meelopen door bijvoorbeeld studenten is niet mogelijk. Gasten kunnen geen spelletjes doen met de kinderen. Tevens kunnen gasten niet overnachten in het weeshuis en kan het weeshuis geen groepen (studenten) ontvangen; dit om de rust, veiligheid en privacy van de kinderen en staf te waarborgen. De kinderen hebben hun eigen dagelijks ritme, zoals huiswerk maken, meehelpen met koken / schoonmaken of een middagdutje doen en zullen daarin niet gestoord worden. Desalniettemin vinden wij het gezellig als Nederlanderse donateurs ons vereren met een bezoekje in de middag. Foto's en video's mogen niet op (sociale) media geplaatst worden. Op het weeshuis complex is het binnen- en buiten verboden te roken, dit geldt ook voor chauffeurs. Lees alstublieft onze kleding info door. Alvast vriendelijk bedankt voor uw begrip & medewerking.


BELANGRIJKE KLEDING INFO

In het zuiden van Bali zijn de Balinese mensen gewend aan westerse toeristen (en hun strandkleding). In het noorden van Bali en in de rest van Indonesië, stellen alle mensen het op prijs als alle buitenlandse gasten, inclusief tieners, fatsoenllijk en bedekt gekleed gaan, ondanks de warmte, zoals de Balinezen zelf. Draag daarom alstublieft géén topjes, geen mouwloze shirts, geen korte rokjes of korte broekjes (dus geen blote schouders/blote bovenbenen) tijdens uw bezoek aan het Lion King weeshuis, om ongemakkelijke situaties te voorkomen. We hopen ten zeerste dat u(w gezin) rekening wilt houden met dit zeer gevoelige cultuurverschil, tijdens uw visite aan ons weeshuis en een eventueel marktbezoek. Wij kunnen het belang van bedekte kleding in dit land niet genoeg benadrukken, ondanks het warme weer. De meeste toeristen kleden zich in de ogen van de Indonesier respectloos en toeristen hebben dat helaas niet door. Als jullie correct gekleed gaan, zal het jullie respect opleveren van de lokale bevolking, wat een groot goed is.

 

 

 

map jalan nusa indah

 

 Routebeschrijvingen

 

Vanuit het zuiden via Bedugul


Je rijdt vanaf de bergen via de stadspoort Singaraja binnen. Niet veel later kom je bij de 'pasar Buleleng' aan, met een kruispunt met een olifant standbeeld. Sla af naar links (langs het museum), dit is de Jalan Veteran. Na ongeveer driehonderd meter heb je het volgende grote kruispunt met een standbeeld van een leeuw met vleugels. Sla voor het standbeeld af naar rechts. Dit is de Jalan Ngurah Rai. Deze weg loopt af richting zee. Rij voorbij de Hardys supermarket en sla vlak daarna af naar links. Dit is de Jalan Udayana een weg met een middenberm met beplanting. Na tweehonderd meter heb je aan je rechterhand een groot vierkant cremekleurig gebouw. Dit heet de GOR (gedung olah raga, oftewel de sporthal). Vlak hierna heb je onze straat, de Jalan Nusa Indah. Sla af naar rechts, de Jalan Nusa Indah in (zie foto). In de bocht heb je warung Templar. Sla in de hoek met de warung naar rechts af en 3 meter erna, direct naar links, de 'gang' (brede steeg) in. Deze gang is groot genoeg voor een busje. Je kunt parkeren bij het weeshuis.


Let op: vanuit het zuiden (Sanur of Kuta) is het minstens drie uur rijden naar ons weeshuis. Chauffeurs vinden het te gevaarlijk om in het donker terug te rijden naar het zuiden, dus vertrek op tijd in de middag naar het zuiden. In het regenseizoen (dec - maart) zijn er regelmatig modderstromen op de hoofdweg van Bedugul naar Singaraja.

 

Lion King bord vanaf Jalan Udayana (naast GOR) richting Jalan Nusa Indah.

Lion King Bord vanaf Jalan Udayana (50 meter naast GOR) richting Jalan Nusa Indah.

 

Lion King bord gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Lion King bord bij Gang Jalan Nusah Indah, naast de warung.

 

Vanuit Lovina

 

Je rijdt vanuit Lovina via de hoofdweg, Jalan Seririt-Singaraja, Singaraja binnen. Blijf doorrijden tot na het standbeeld van de boer met de 4 runderen. Dit is de Jalan Ahmad Yani. Rij door tot de stoplichten, sla rechtsaf de Jalan Dewi Sartika Utara (een weg met begroeide middenberm). Sla de tweede weg van de Jalan Dewi Sartika af naar links (zie foto hieronder). Dit is de Jalan Nusa Indah. Rij door tot in de hoek (warung Templar). Sla na deze warung af naar links, de 'gang' (brede steeg) in. Deze gang is groot genoeg voor een busje. Je kunt parkeren bij het weeshuis.

 

Vanuit Lovina is het twintig minuten rijden naar ons weeshuis.

 

Lion King bord bij Jalan Dewi Sartika Utara richting Jalan Nusa Indah.

Lion King bord vanuit Jalan Dewi Sartika Utara, met links onze Jalan Nusa Indah.

 

Lion King Bord bij gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Lion King bord bij gang Jalan Nusa Indah, naast de warung.

Welkom bij ons Lion King Bali weeshuis.

  

Eventueel marktbezoek

We hebben altijd behoefte aan vers fruit, groenten, kip, vis, eieren en tahu/tempeh, wat direct klaargemaakt of geconsumeerd wordt door de kinderen.

Met de maandelijkse giften die we ontvangen uit NL, wordt ook op gelijke wijze voedsel gekocht en wordt  tevens schoolgelden & kleding betaald. U zou kunnen overwegen om het Lion King Bali weeshuis maandelijks te sponsoren, zodat er meer financiele stabiliteit komt en we uiteindelijk meer wezen kunnen helpen.

In 2008 is ons weeshuis door de Indonesische overheid uitgeroepen tot beste weeshuis van Bali, omdat de overheid erkent dat de Lion King kinderen en tieners een goede universitaire opleiding kunnen volgen, gezond vers voedsel krijgen en een schoon, veilig gezellig thuis hebben, mede door uw hulp.

Hoe weet je of Lion king Bali een goed project is? Hoe weet je of een boom een goede boom is? Kijk naar de vrucht en dan zie je of de boom goed is.

Indien jullie ons project willen steunen dan kunnen jullie de bijdrage overmaken op:

Girorekening 9024484 / IBAN: NL77 INGB 0009 0244 84
t.n.v. Stichting Lion King Bali  
Alie Postmastraat 19
1742 SR  Schagen

Onze stichting heeft de ANBI status, zodat de giften kunnen worden opgevoerd voor belastingteruggave.

marktbezoek

 

Dingen meebrengen vanuit Nederland

Goed werkende laptops met een niet al te oude processor, zodat studenten het nog in hun studie kunnen gebruiken.

Hema: Diverse maten ragers (voor kiezen schoon te houden), huidverzorging tegen puistjes, paracetamol, een luizenkam, haargel, kleine haarborstels, haarspeldjes, zachte elastiekjes, grote sterke (Hema) boodschappentassen, goed drogende theedoeken, veel aardappelschilmesjes, kaasschaaf. Belangrijk: dekselopener voor glazen potten.

Hema tienerjongens/mannen ondergoed (we krijgen al genoeg kleding voor de kleintjes, maar de tieners hebben hetvolgende hard nodig): Witte, blauwe, zwarte mouwloze onderhemden (singlets) in  M en L. Normale onderbroeken (slips sportief model), zonder motief, voor jongens 14 tot 23 jaar in M en L.   Witte lage sportsokken, maat 39 tm 43. Sport shorts en jasjes in L. Sportschoenen in 41 en 42.

Wijde (jeans) bermudas voor tienerjongens, poloshirts, leuke t-shits, alles in M en L. Enkele zomerjeans maat 30/30. Riemen in M.

Hema of Livera dames (Rio) slips in zwart en wit, maat S en M. Sport- of meisjes BH's maat 70A/B.

Kruidvat: Andrelon volume shampoo, Nivea shampoo voor lang haar, deodorant van Nivea of Dove (hier is alleen deo met 'whitening' verkrijgbaar). Divere ragers voor kiezen. Paracetamol. Proefmonstertjes van geurtjes bij Douglas of Iciparis.

Intertoys: Mooie ballonnen, harmonica slingers, Jumbo Rubik's Revenge, diverse USB sticks, 2 wereld globe lampen (voor in computerkamers), zakje hele mooie knikkers, schaakbord.

AH: sambal badjak, oelek en Surinaamse sambal, alleen van merk Koningsvogel. Unox (runder)rookworsten, geconsentreerde Mini siroop flesjes Mix&Go, vinden de kinderen heerlijk. Macadamia noten, Pecan noten, Nederlandse borrelnoten (!), Paranoten, alle soorten (Aldi en Lidl) chocola en chocolade paaseitjes en roze koeken. Indonesische noten, chocola en koek zijn van slechte kwaliteit. 

 

Vanaf Schiphol na de douane: stuk ingesealde (Goudse) kaas en grootverpakking stroopwafels (19,95 Euro - ruim genoeg voor iedereen). Geen drop, dat lusten veel kinderen niet.

Mocht u iets persoonlijks willen meenemen, dan doet u ons een groot plezier met een fles rode wijn (liever geen Merlot) of een supplement van Swanson L-Glutathione (10 euro per potje met CoQ10).

Neem alstublief GEEN baby- of peuterkleding mee. Tevens hebben de kinderen meer dan genoeg sportartikelen (ballen), pennen en kleurpotloden en andere schoolspulletjes. Geen dingen opsturen, want dat komt niet aan bij ons.

Indien u vragen heeft, kunt u altijd Marinka mailen:  fm.bali@hotmail.com

Hartelijk dank namens onze Lion King Bali kinderen en staf.

NB: Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Frankie en Marinka Portier.