• Kids Medan
  • Familie HUT Kindertehuis Medan
  • Familie portret
 

Familie HUT kindertehuis Medan

Na de Tsunami van eind december 2004, bezoeken we Medan in februari 2005 i.v.m. het vluchtelingen probleem uit Atjeh & Nias. We ontmoeten de net afgestudeerde kinderpsycholoog Ebit & verpleegster Minar die graag een weeshuis voor de Atjeh & Nias kinderen willen opstarten. Met onze Lion King Bali papieren krijgen we na twee weken een vergunning en huren we een groot huis. Ebit & Minar verzorgen in hun eerste jaar 12 Atjeh & Nias kinderen.

Eind 2008 wonen er 32 kinderen in het weeshuis in Medan (HUT genaamd). Financieel drukt het zwaar op Lion King Singaraja, want er komen geen sponsorgelden meer binnen voor Medan via Stg Lion King Bali en wordt het weeshuis Medan volledig bekostigd via ons in Singaraja mbv Hong Kong vrienden, wat vanzelfsprekend een niet gewenste situatie is.

Het weeshuis Medan is begin 2007 verhuisd naar een ander tehuis omdat het eerste huis te koop werd aangeboden. Ideaal is het nieuwe huurhuis niet. Schimmels op de muren maakt de kinderen ziek. De eigenaar van het eerste huurhuis kan zijn grote huis niet verkopen en wil dat het HUT weeshuis weer terugkomt begin 2010, als het huurcontract van het huidige huis ophoudt.