• Voedselpakketten inpakken
  • Voedselpakketten wegbrengen naar de sloppenwijken
  • Weduwe zonder kinderen
 

Voedselpakketten

Om de week worden 20 voedselpakketten ingepakt (rijst, bonen, bami, gedroogde vis, waspoeder, zeep, tandenborstels, tandpasta etc.) en afgegeven aan de meest schrijnende gevallen in de achterbuurt van Singaraja. Dit wordt door de kinderen, sommige komen hier zelf vandaan, uitgevoerd. Wij stimuleren hiermee hun sociaal bewustzijn: ‘jong geleerd = oud gedaan’. De kinderen stellen zelf de voedselpakketten samen en dragen ze dan naar de sloppenwijken. Regelmatig nemen we buitenlandse gasten mee naar de sloppenwijken zodat zij ook dit gedeelte van Bali kunnen zien.

Eenmaal aangekomen worden de pakketten overhandigd en praten we met de mensen om te zien hoe alles gaat. In veel gevallen wordt naast het voedselpakket, aanvullende dingen achteraf aangeschaft zoals melkpoeder en medicijnen. Bij baby's, bij oudere mensen en bij zwakke mensen is dit vaak het geval (zie foto’s).

In 2008 aan 40 gezinnen een wekelijks voedselpakket uitgereikt met rijst, mie en soms gedroogde vis, eieren, olie en melkpoeder en hygienische producten. Tevens krijgen deze 40 gezinnen een warme (voedzame) maaltijd als ze hun voedselpakket komen halen. Het voedselpakketten project zal in 2009 door blijven gaan.